Hoppa till innehåll

#5 – Rebecca Sunnerås Jonsson

På femte plats på valsedeln för Värdigt Liv hittar vi Rebecca Sunnerås Jonsson! Rebecca är lärare och sitter i styrelsen för Feministiskt initiativ Malmö.

VARFÖR BEHÖVS VÄRDIGT LIV I EU?

– Värdigt liv är en stark, kompromisslös röst för livet, för allt och alla levande. Vi har en stark ideologisk grund som behövs när fascismens vindar drar politiken åt höger. En anti-militaristisk röst, en röst för rättvisa. Vi har i två partier enats för att förstärka och fördjupa vänstern i EU, för att driva politik med hopp om att en annan värld är möjlig. Det är vackert och livsviktigt!

VARFÖR KANDIDERAR DU?

– Jag vill ge allt jag har att bidra med till detta samarbete. Jag är ärad att få bidra med mina kunskaper i F! och vill se arbetet fortsätta i EU. Vår ilska gentemot den våldsamma värld vi lever i får plats och behövs för att skapa förändring.

VILKA FRÅGOR VILL DU DRIVA?

– Jag ser EU som ett kolonialt projekt, men en arena med makt som vi bör använda. Jag vill arbeta för avvecklingen av Frontex, avkolonisering, för utbildning, rättvisa och fred.