Hoppa till innehåll

#3 – Agnes Lundgren

På tredje plats på valsedeln för Värdigt Liv står Agnes Lundgren! Agnes är partiledare för Feministiskt initiativ. Hon har även erfarenhet som kommun- och regionpolitiker i region Gotland. Utöver det är hon konstnär, dansare, förskolepedagog och vårdbiträde.

Värdigt Liv - Agnes Lundgren

 

VARFÖR BEHÖVS VÄRDIGT LIV I EU?

 – För att ingen annan driver en dekolonial och klimatradikal feministisk politik.

VARFÖR KANDIDERAR DU?

– För att jag är arg och måste göra något innan jag sprängs. Världen brinner och det är bråttom. Dessutom tycker jag jättemycket om att vara politiker och EU behöver fler modiga som inte skäms. Fler Lilla My och färre fegisar.

VILKA FRÅGOR VILL DU DRIVA?

– Politik är inte enskilda frågor för mig. Att driva enskilda frågor är som att bara ha strumpor, skor och vantar på sig och hävda att en är fullt påklädd. Jag vill driva fred, rättvisa, antirasism och klimatradikalitet. I alla frågor, för allt hänger ihop.